Atatürk yoksa maçta yok

Yeni yıla yaklaşırken duyulduğu andan itibaren tartışma konusu oldu Süper Kupa Finalinin Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde oynanması meselesi. Ne kulüpler ne de taraftarlar bu işe rıza göstermişlerdi. TFF Türkiye'nin tanıtımı açısından faydalı olacağı gibi bir düşünce!! ile maçın Arabistan'da oynanmasını istemişti /güya/  Öyle böyle derken ayın yirmidokuzu  yani maç günü geldi. Türkiye'de taraftarlar maç izlemek için ekran başında beklerken yayınlardan gördüler ki Arabistan'daki maça çok az sayıda seyirci gitmişti. Bu arada duyumlar gelmeye başladı , Arap yetkililer Atatürk formaları ile maça çıkılmasına , ne futbolcular ve hatta seyirciler için bile izin vermemişlerdi. Seyirciler İstiklal Marşı okurken stadta müziğin sesi yükseltilmişti ki bunu TV de izledik. Ve ilk defa dik bir duruş sergileyen Türkiye'nin iki güzide futbol takımı oldu. Atatürk yoksa Türkiye' de yok ,maç ta yok ,dediler. Döndüler geldiler. Tabi bu arada İstiklal marşımızın okutulmayacağı , Arap marşının da çalınmak istendiği gibi şeyler de duyulup yayıldı. Fenerbahçe ''Yurtta Sulh Cihanda Sulh'' ve ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' pankartlarının açılmasına da karşı gelindiğini açıkladı.  Gergin bir bekleyiş oldu sonuçta maç iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendi. Şimdi yeni yılda TFF bakalım ne yapacak, takımlar için bunun sonucu ne olacak. Lakin o kararlar ne olursa olsun yine iki büyük takım ki ben Galatasaraylıyım bu duruş ve kararları ile taraftarın gönlünün en baş köşesine geçip oturdular. 
Her şey para değildir.
Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ,100 yıllık Cumhuriyetimizin kurucusu , ilk ve tek gerçek lideridir.
Öyle de kalacaktır. 

4 yorum:

  1. Bu işin altında başka işler var ama anlayamadım gitti. Ne gerek var bizim süper kupamızın başka ülkelerde oynanmasına? Başından saçmalıktı zaten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtelif fikirler dolaşıyor ,komplo teorilerine kadar vardırdılar ki hiç sanmam. Bence de güzel ülkemin bir çok böyle müsabakalara hasret şehri var o şehirlerden birinde oynasalardı ya gittiler çöl tozlarının içine. Maddi olarak düşünmüşlerdir eminim.

      Sil
  2. Öyle ya da böyle yılı biraz umutlu kapatmamıza sebep oldular. İyi ki çıkmadılar o maça.

    YanıtlaSil