Şarlot Pasta

Mayhoş bir tatlı, ağzınızda çok hoş bir tat kalacağına eminim.
biraz uğraştırsa da güzel oldu .

Malzemeler;

*1 adet hazır kek,
* 2 su bardağı krema,
*3 yumurta,
*1 su bardağından bir parmak kadar eksik toz şeker,
*1 kahve fincanı limon suyu,
*1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi,
*1 çorba kaşığı jöle(ben muz jölesi kullandım)
*1 çorba kaşığı pudra şekeri


-Hazır yuvarlak kek eşit dikdörtgen parçalara kesilir,kenarları üzeri için ayrılır.
-Kek dilimleri bir küçük tepsiye dizilir, ıslatmak için;
*5 çorba kaşığı su
*2 çorba kaşığı toz şeker
*3 çorba kaşığı limon suyu iyice karıştırılarak bir sos elde edilir ve keklerin üzerine kaşık kaşık dökülür.
Kek kenara alınır ve karışımı içine çekerken diğer yanda krema hazırlanmaya başlar.

-Benmari usulu pişirilecek olan krema için, 1 su bardağı krema bir tencereye konur ve yumurta sarıları
ile yarım su bardağı toz şeker katılarak, kısık ateşte, sürekli karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.

-koyulaşınca limon suyu ve limon kabuğu rendesi ilave edilir ve iyice çırpılır.
-Ocaktan alına kremaya 1 çorba kaşığı jöle ilave edilip eriyene kadar karıştırılıp oda ısısında soğumaya bırakılır.Arada karıştırılır ki kabuk tutmasın.

-Yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpıp kalan toz şekerle karıştırıp soğumuş kremaya katılır.
Mus hazır hale gelir.

-Yuvarlak derin bir kalıba  ıslatılmış kek parçalarının yarısı konulup üzerine hazırladığımız limonlu mus kaplanır, bir kat daha kek konur ve bu şekilde pastamız hazırlanır.

-Buzdolabında bir gece bekletilir.
-Servis yapılacağı zaman 1 su bardağı krema iyice çırpılarak pastanın üzeri bu krema ile kaplanır,
kremanın üzerine de kalan kek parçaları rendelenir ve pudra şekeri elenir.

8 yorum:

  1. Nefiiis ellerine sağlık canım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. malzemelere bakılırsa çok leziz birşey ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Feraycım teşekkür ederim.

    Anne eli ,eevet güzel oldu,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım harika görünüyor....

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil