KANDİL SİMİDİ
hadi kendim yapiim derseniz, işte size kandil simidi tarifi;
* 250 gr margarin
*1 kahve fincanı zeytinyağ,
*4 çorba kaşığı yoğurt,
*1 yumurta sarısı,( akı üzeri için)
*5 su bardağı un,
*1 çorba kaşığı mahlep,
*2 kahve kaşığı tuz,
*kabartma tozu,
*susam,
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin, un hariç, diğer tüm malzemelerle iyice karıştırılır.
Daha sonra elenerek ilave edilen un ile yumuşak bir hamur yapılır.
Hamurdan ufak parçalar kopartılır,
simit şekli verilir,
yumurta akına batırılıp susama bulanır.
170-180 derecede pişirilir. Çıtır çıtır..miss.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
MAHLEBİN O MÜTHİŞ AROMASIYLA BİRLEŞEN LEZZETİ ÇOK SEVERİM.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM.
SEVGİLER...
Mahlep güzel bir tat gerçekten bazı şeylere çok yakışıyor.Teşekkürler sevalcem.
SilÇok güzel gözüküyor ellerine sağlık
YanıtlaSilHoşgeldin Özleemm..
Silellerinize sağlık nefis görünüyor,mahlep mis gibi koktu çayın yanında güzel gider.sevgiler.
YanıtlaSilEvet özelliği mahlebin o nefis kokusu ve susam galiba:)
Silkandil simidi vazgeçilmez bir tarif,harika olur,bu tarifde herkese tavsiye edilir :))
YanıtlaSilNihalcim ,geleneksellerimizden kandil simidi.Teşekkürler.
SilOh oh oph m isler gibi ellerine saglik .
YanıtlaSilŞükrancım ziyaretin için teşekkürler.
Silellerine sağlık
YanıtlaSilpek severim:)
Aylin ben de çok severim.Teşekkürler.
Silçok severim kandil simidi çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilteşekkürler:)
Silhmmm ne lezzetli ne lezzetli :-))
YanıtlaSilellerine saglik....
teşekkür Emelcim.
SilNefis olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilHandaan teşekkür ederim canım.
Silselam çok severim ve sık yaparım kandil simidi. türkiye de pastane ve fırınlarda satılanlarıda çok severim:)) ellerine sağlık, ben yeni bir kandil simidi tarifi aldim arkadaştan çok gözeledi. pişirip yayınlamak istiyorum bakalım kısmet. sevgiler...
YanıtlaSilSelam Emelcim. Kandillerin güzel bir tadı simitler.Onların lezzetini tuturmak zor ,senin tarifinide bekliyorum.Sevgiler.
Sil