KANDİL SİMİDİ


hadi kendim yapiim derseniz,  işte size kandil simidi tarifi;

* 250 gr margarin
*1 kahve fincanı zeytinyağ,
*4 çorba kaşığı yoğurt,
*1 yumurta sarısı,( akı üzeri için)
*5 su bardağı un,
*1 çorba kaşığı mahlep,
*2 kahve kaşığı tuz,
*kabartma tozu,
*susam,

Oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin, un hariç, diğer tüm malzemelerle iyice karıştırılır.
Daha sonra elenerek ilave edilen un ile yumuşak bir hamur yapılır.
Hamurdan ufak parçalar kopartılır,
simit şekli verilir,
yumurta akına batırılıp susama bulanır.

170-180 derecede pişirilir. Çıtır çıtır..miss.

                                                         AFİYET OLSUN

20 yorum:

  1. MAHLEBİN O MÜTHİŞ AROMASIYLA BİRLEŞEN LEZZETİ ÇOK SEVERİM.
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahlep güzel bir tat gerçekten bazı şeylere çok yakışıyor.Teşekkürler sevalcem.

      Sil
  2. Çok güzel gözüküyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık nefis görünüyor,mahlep mis gibi koktu çayın yanında güzel gider.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet özelliği mahlebin o nefis kokusu ve susam galiba:)

      Sil
  4. kandil simidi vazgeçilmez bir tarif,harika olur,bu tarifde herkese tavsiye edilir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihalcim ,geleneksellerimizden kandil simidi.Teşekkürler.

      Sil
  5. Oh oh oph m isler gibi ellerine saglik .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükrancım ziyaretin için teşekkürler.

      Sil
  6. ellerine sağlık
    pek severim:)

    YanıtlaSil
  7. çok severim kandil simidi çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  8. hmmm ne lezzetli ne lezzetli :-))

    ellerine saglik....

    YanıtlaSil
  9. Nefis olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. selam çok severim ve sık yaparım kandil simidi. türkiye de pastane ve fırınlarda satılanlarıda çok severim:)) ellerine sağlık, ben yeni bir kandil simidi tarifi aldim arkadaştan çok gözeledi. pişirip yayınlamak istiyorum bakalım kısmet. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Emelcim. Kandillerin güzel bir tadı simitler.Onların lezzetini tuturmak zor ,senin tarifinide bekliyorum.Sevgiler.

      Sil