*125 gr margarin( yumuşak)
*2 su bardağı toz şeker,
*3 yumurta,
*1 su bardağı yoğurt,
*3 su bardağı un,
*2 çorba kaşığı mahlep,
*1 paket kabartma tozu,
*1 yumurta sarısı(üzeri için)
*Çörekotu
Yumuşak margarin toz şekerle iyice karıştırılıp, 3 yumurta teker teker eklenip çırpılır.
Bir su bardağı yoğurt ilave edilir..
Elenmiş 3 su bardağı un 2 çorba kaşığı mahlep, kabartma tozu eklenir karışıma.
Küçük bir borcama hamur karışımı yayılır, üzerine bir fırça yardımıyla
yumurta sarısı sürülür, bol çörek otu serpilir.
170-180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
mutfağı saracak o mahlep kokusu inanılmaz iştahlandırıcı, tadı nefis,
yumuşacık.
Bir dilim yetmeyecek;
Harikasın, sıcacık çayla ne güzel olur, eline sağlık afiyet bal olsun:)
YanıtlaSilteşekkürler müjde, çayla beraber Ankara'ya bir dilim göndermek isterdim.
SilKek gibi görünüyor.Ellerine sağlık
YanıtlaSilhamuru kekten koyu kurabiyeden sıvı kıvamda:) teşekkürler.
SilHic yemedim mahlepli cörek. Bak merak ettim simdi görünce:) Ellerine saglik..
YanıtlaSilteyzemin tarif defterinden yapıldı:) güzel oluyor, teşekkürler Ayşe.
SilŞahane görünüyor deneyeceğim :)
YanıtlaSiltavsiye ederim, teşekkürler..
SilThe post is amazing! Have a nice weekend:)
YanıtlaSilirenethayer.com
Mahlep varsa tamamdır:) verdiği aromayı inanılmaz seviyorum. Eline emegine saglık mehtapcım afiyetler diliyorum :)
YanıtlaSil