(meydan okuma22) 🍰kek yaparken,çay demlerken dikkat edilecekler.

İnanıyorum ki bu yazı faydalı olacak, bildiğin şeyler hakkında ipucu verebilirsin.
Ne bileyim mutfak ipuçları ya da fotoğraf ile ilgili ya da şu an aklıma gelmeyen bir şey ile ilgili. İpuçları hayati önem taşırlar, içlerinde deneyim barındırırlar.
Kek yaparken dikkat edilecekler;

Madem mutfak diyerek siz  bize ipucu verdiniz , bende size bildiğim bir konu üzerinden , gün toplantılarının vazgeçilmezi ,çocuklarımızın çok sevdiği kek ya da pasta yapımında, dikkat edilecek hususlar konusunda bazı ufak öneriler vereyim. Bilinler biliyordur , belki bilmeyenlere faydam olur;
*-Bir kere yapacağınız kekin tarifini iyice okuyun, malzemelerinizin ölçülerini
tam olarak ayarlayın.
*-Kek hazırlamaya başlamadan fırını ısıtmaya başlayın.
*-Yumurta,süt ,yoğurt vs. malzemelerinizi mutlaka oda ısısında olmasına dikkat edin.
*-Un,kabartma tozu, vanilya, kakao  gibi kuru malzemelerinizi mutlaka başka
bir kapta eleyerek hazırlayın.
*-Yumurta ve şekeri( tercihen cam/çelik bir kap)çok iyi çırpın, elektrikli çırpıcılar bu iş için en ideali.
*-Unu  ilave ederken ,elektrikli çırpıcı değil kaşık kullanın, yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
*-Un ilavesinden önce bir çorba kaşığı limon suyu, keke hem kabarıklık hem lezzet ilavesi yapar.
*-Kek kabınızı mutlaka iyice yağlayın(tereyağ/margarin)

İşte bu basit kurallara dikkat ederseniz ortası çatlamış, kabarmış mis gibi bir kek pişirirsiniz.

Çay demlemenin önemli hususları;

Tabi kek olursa yanına ne lazım, şöyle demli mis gibi bir çay.
Siz bitki çayını mı tercih ediyorsunuz.O zaman şunlara da dikkat edin;
*-Bitki çayınızı kesinlikle içme suyu ile hazırlayın, musluk suyu kullanmayın.
*-Bitki çayınızı porselen ya da cam demliklerde,kaynatmadan, sıcak/ılık su ile demleyin.
*-Bitkilerin de bir dayanma süresi vardır,toplanıp kurutulmuş ,üzerinden bir-bir buçuk yıl geçmiş bitkilerden çay, demlemeyin.Aldığınız ürünün temiz, sağlıklı koşullarda tolanıp kurutulmuş olup olmadığını sorgulayın.
*-Aktarlardan karışık bitki çayları alıyorsanız içeriğini, alerjik olup olmadığını, etkileşimlerini araştırın.
*-Bitki çaylarınızı taze demleyin, taze taze için.
*-Soğumuş çaylarınızı, tekrar ısıtıp, içmeyin.

Ağız tadınız yerinde olsun ,diyerek bu günkü yazımı noktalıyorum.
güzel bir cuma günü olsun..



11 yorum:

  1. Mis gibi kek ve yanında sıcacık bir çay. Sabah sabah canım çekti. Genellikle ben de bu püf noktalarına dikkat ederek yaparım ve güzel de olur💕

    YanıtlaSil
  2. Şimdi kalkıp bitki çayı deneyeceğim canım istedi

    YanıtlaSil
  3. Meydan okumada finale az kalmış kek ve çay demlerken dikkat edilecek hususlar hakkında ki yazı için teşekkürler. Faydalı bilgi olmuş.

    YanıtlaSil
  4. harika tüyolar ve bilgiler teşekkür ederiz....kek çay dostlar insan başka ne ister ki...

    YanıtlaSil
  5. Oysaki ne var çay yapmada kek yapmada deriz. Püf noktaları her şeyi nasıl da güzelleştiriyor

    YanıtlaSil
  6. Faydalı ipuçları olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Çay demleme tekniği elbette ki belli bir seviyede önemli ama çayın kalitesi en önemli unsur. Şahsen son zamanlarda lipton filiz çay(mor paket) kullanıyorum, tek kelimeyle harika çaylar demliyorum.

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık.
    Misss gibi görünüyor.
    Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  9. Oh mis gibi ipuçları ....
    Kesinlikle yumurta ve şeker çırpılması kek için en püf nokta değil mi ama :)

    YanıtlaSil