Organize İşler 2 Sazan Sarmalı


            Yılmaz Erdoğan'ın epeydir vizyona girmesi beklenen filmi, Organize İşler 2 -Sazan Sarmalı ,nihayet sinema salonlarında gösterilmeye başlandı. Şu aralar her tür sosyal medyada,  Organize İşler 2-Sazan Sarmalı filmi ile  ilgili yorumlar var.
Bir sinema sever olarak bu da benimkisi;

Filmi beğenerek, eğlenerek, gülerek hatta /benden başka var mı? bilemeyeceğim/ bazı sahnelerinde duygulanarak izledim. Baba-kız sahnelerine dayanamam ,hele arada küsmüşler de barışıyorlarsa ,birbirlerinden hesap sorup geçmişin müzakeresine dalıyorlarsa, bu sahneler kalben,beni hemen yakalar.
 Bensu Sorel ve Yılmaz Erdoğan'ın ,yani  filmdeki Asım Noyan ve kızı Nazlı , arasındaki o sahne bana çok dokunaklı geldi. Rahmetli Erdal Tosun'un filmde yad edilmesi de ayrı bir duygusal sahnesiydi filmin.

Herkes gibi Kıvanç Tatlıtuğ ,yani filmdeki Sarı Saruhan karakteri de, hemen herkesin bahsettiği kadar iyi olmuş, filmde bambaşka bir tipe bürünüp ,güzelde bir komedyen olduğunu ortaya koymuş. Filmin izleyici sayısının artmasına, kesin Kıvanç Tatlıtuğ katkısı vardır.
Tabii ki Kıvanç Tatlıtuğ dışında başka pek çok yıldızlı bir film, Ata Demirer 'in bile oynadığı bir sahne var mesela.

Yabancı filmleri aratmayan arabalarla kaçma -kovalama sahnelerinden söz etmeden olmaz.Bu sahnelerin çekimi için Yılmaz Erdoğan Güney Koreli bir ekiple anlaşmış.Yabancı eli değmiş aksiyon sahnelerine.

 Artık pek çok sinema ve dizi filmlerde  drone kameralarla havadan yapılan çekimler, etkileyici görseller sunuyor seyirciye.Filmlere ve dizilere de artı katkı sağlıyor. Organize İşler 2 Sazan Sarmalı filminde de ,bundan fazlasıyla yararlanılmış. İstanbul kuşbakışı çekimler ile büyüleyici bir güzellik sergilemiş.

Film ,4 salonda(Avşar Sinemaları) birden oynuyordu .Hemen her saat izleme şansınız mevcut.
Biz  ilk seans gittik, toplam 7 kişiydik! salonda seyirci olarak.Bu kadar reklamı yapılan bir film için şaşırtıcıydı ama sanırım hafta içi ve erken saatte bir seans olduğu içindi. Diğer saatlerde daha kalabalık oluyordur ,sanırım.
Hafta sonu için  düşünüyorsanız, tavsiye ederim .




11 yorum:

  1. Filmi izledim. Görüşlerine büyük oranda katılıyorum yalnız ben biraz daha yüksek bir beklentiye gittim galiba. Yine de izlemeye değer bir film olduğunu söyleyebiliriz 😊🤚.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha ne olabilirdi bilemiyorum, ben beğendim .Konu, oyuncular, mekanlar, ince ayrıntılar hepsi güzeldi.

      Sil
  2. Bende merak ediyorum organize işler 2 filmini fırsat bulamadım bizim ilçeye en yakın sinema 45 km

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya işte herşeyi 15 milyonluk İstanbul'a yığdıkça kalabalıklaşıyor, kalabalıklaştıkça yeni şeyler yapılıyor.Tam bir kısır döngü. Sonra da bazı yerlerde yaşayan insanlarımz film izleyecek salon bulamıyor. Gerçi okumak için km lerce gidiyorlar, diyebilirsiniz ,o ayrı.Ama sinema, tiyatro herkesin ulaşabileceği şekilde olmalı her il ilçede.

      Sil
  3. Ben de dün izledim ve çok beğendim. Güney Korelilerle anlaştığını bilmiyordum, kovalama sahneleri çok iyiydi. Film baştan sonra müthişti :)

    YanıtlaSil
  4. güzel film gerçekten..kıvanç bence süper oynuyor...

    YanıtlaSil
  5. ben de gideceğim daha yaa :)

    YanıtlaSil
  6. hımm büyük isimleri toplamış erdoğan. tv de izlerim yiaa :)

    YanıtlaSil
  7. Hala gidemedim ya ben :/ Hoş Çiçero'yu daha çok izlemek istiyorum ama dur bakalım kısmet ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cicero benimde sırada, vizyondan kalkmazsa tâbi ben gidene kadar.

      Sil
  8. Yazıyı okuyunca hemen gidip filmi izleyesim geldi 😉

    YanıtlaSil