5-hangi film ?

 eylül soruları 5; Hangi film ,niçin?


Tek bir film seçilecekse illa ki ilk aklıma gelen Selvi Boylum Al Yazmalım olur.  Niçin? Çünkü Türkan Şoray hayranıyımdır çocukluğumdan beri , Kadir İnanır ile ikisinin çok yakıştığını da düşünürüm. Severim bu ikilinin filmlerini, hala seyredebilirim. 

Yeni filmlerde ise görseli olan fantastik /vahşetsiz olan tarafından/ bilim kurgu filmleri de ilgi alanıma girer. Mesela  Kadıköy Reks sinemasında seyretmiştik; Stargate  filmi çok hoşuma gitmişti, daha yakın zamanda daha şaşalı görseli ile İnterstellar da beğendiğim ve ilk aklıma gelen bilimkurgu filmleri oldu,beğendiklerimden. Bunların niçini ise insanı dünyadan uzaklaştırıp ötesini düşünmeye itmesi galiba.  Bir iki saat için bile olsa insanların dünya dışı için neler hayal ettiklerini görmek güzel geliyor. 

9 yorum:

  1. bilimkurgu filmleri anlayabilince keyifli oluyor :)

    YanıtlaSil
  2. Bilimkurgu izlemeyi bende seviyorum. Gerçekten insanı dünyadan alıp uzaklaştırıyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vahşet olmadığı sürece böyle filmler güzel oluyor kesinlikle.

      Sil
  3. oo o zaman stargate in dizisini de sevmişsindir bak onu da epeydir izlememiştim bir bakayım duruyor mu arşivde

    YanıtlaSil
  4. filmi anlayabildiğim zaman bilimkurguyu ben de çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Son okuduğum Cengiz Aytmatov'un üç uzun öyküsünü (Cemile, Selvi Boylum Al Yazmalım, Gülsarı) toplayan bir kitaptı. Hepsi birbirinden güzeldi. Selvi Boylum Al Yazmalık bu kitaptan esinlenerek filme uyarlanmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende okudum sanırım o kitabı. Şimdilerde böyle güzel aşk hikayeleri pek yazılmıyor , okunmuyor sanırım illa böyle karışık ,karmaşık ilişkiler yumağı olacak filmlerde öyle.

      Sil