28- utanma..

 28-Eylül soruları; Utanç verici bir anda arkadaşına nasıl yardım edersin?:


Sorular gittikçe abuklaşmaya mı başladı, ben mi sıkıldım bilemiyorum. Bitiriceğim dedim bir kere kendime.

Arkadaşımın utanç verici anı ne olabilir ki?! Eylemlerınden dolayı mı mesela? Birini mi aldatıyor ,yalan mı söylüyor ,yolsuzluğa mı girişmiş ,gizli saklısı mı var, nasıl bir utanç verici durumda kalmış mesela? Utanmak eylemi bu tip olumsuz faaliyetler sonucu duyulan bir utanç hissi ise  bu hissi aşabilmesi kendi ile alakalı. 

Ama başkalarının ona karşı söylediği ,yaptığı bir şeylerle ilgili kendi ile ilgili duyduğu bir aşağılanma yada utanma durumu varsa ,bununla ilgili de konuşarak ya da dinleyerek yardımcı olma dışında bir şey yapamam sanırım.

Mesela ;fiziksel özellikler ile ilgili işte uzunum, kısayım, şişmanım vs. gibi fiziksel özelliklerle ilgili /ki buna utanma denmemeli ama varsayılım o öyle hissediyor/ sıkıntısı varsa kendine güveninin artırması yönünde yardım alması önerilebilir. 

bu kadar..

6 yorum:

  1. Vallahi sebatla yazdınız, ben de okudum pek yorum yapamasam da.. Tebrik ederim. Sorular abuk değil de bazı anlam kaymaları var sanırım.. Arkadaşın utancından duyulan utanç duygusu mu acaba anlatılmak istenmiş, bazen de arkadaşından utanmak ama onun pişkin pişkin durmasından duyulan sıkıntı da olabilir :)) Ay bilemedim. Ama heralde gerçek arkadaşsak hemen utanılacak duruma bir çözüm bulup arkadaşımızın yanında olmak lazım, başka ne yapılabilir ki??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma bu şekilde her gün yazmak, zor oldu. bakalım bu hızla devam edebilecek miyim?:)

      Sil
  2. Bence soruda derinlik aramamak lazım. Misal arkadaş sınıfta uyudu horladi. Yada kalabalık içinde pıt yaptı. Gibi durumlarda onu nasıl kurtarırsın..
    Ve evet katılıyorum, zorlama sorular gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende soruyu bu yönden anlayarak cevapladım...

      Sil
    2. utanç verici durumlar çeşit çeşit olabilir tabii ki:))

      Sil