Bodoslama

Nedir dersek, işte aynen bu şekilde. Kelime olarak denizcilikte kullanılan Rumca kökenli kelimedir bodoslama; ''.Gemi omurgasının baş tarafından yukarı uzanan ağaç veya demir direklerden her biri'' Bu  sözlük anlamı. İkinci bir anlamı ; halk arasında yaygın kulllanımı ; pervasızca, doğrudan, direkt başlamak, girişmek hatta dalmak:) Yani konuya..


Evde okuyacak kitap kalmayınca ,almaya da üşenince , kitaplıkta okumadığım kitap var mıdır ki dedim, pek öyle bir alışkanlığım yoktur oysa. Aldığım kitabı mutlaka okurum. Ama varmış;

Baktım bir cep roman aralarda kalmış,duruyor. İçinde de bir kart. Kitabın içine saklamışım. Yıllar önceki bloglararası hediye çekilişinden bana düşen armağan. Nicholas Sparks 'ın DÜĞÜN isimli romanı sevgili blog arkadaşım EREN den bana içinde anlamlı bir not ile hediye edilmiş. Ben de okumaya başladım. Hikayesi meğer bana uygunmuş;) Çocuklarını büyütmüş ,olgunluk çağındaki bir çiftin ,bir yandan kızlarının düğününe hazırlanırken ,hayallerinde kalmış olan aşklarını yeniden canlandırma çabalarını anlattıkları bir hikaye. Bir düğün hazırlığı var, bir aile var, sevgi var..Güzel bir hikaye tam bu zamanlarda hepimize lazım olan mutluluk var. Yani sonunda.. Mutlu son. Mutlu sonlu hikayeleri severiz..

Bu arada kitap bana 2011 yılında gelmiş.15.12.2011. Fiyatlara bakar mısınız? 9.90 TL inanılmaz.Şimdi okumaya değer bir kitabın fiyatı neredeyse 100 TL olmak üzere ,belki de bunu yazarken olmuştur.Çok şey değişiyor yıllar geçtikçe ama en hızlı değişen bu aralar fiyatlar sanırım.


Sevgili Eren blogunu halen devam ettiriyor..Kendisine güzel hediyesi ile bana yeniden buralara dönme arzusu verdiği için yine buradan   selamlar , sevgiler gönderiyorum.

🎄🎉🎆🎈

Yeni yılın 2023'ün Ocak ayının ilk pazarı ve 1. gününden, güneşli ,ılık, pırıl pırıl sabahından okuyan okumayan herkese gün aydın olsun..

Başlasın 2023.

10 yorum:

  1. Çok güzel musmutlu bir sene olsun

    YanıtlaSil
  2. Hep aydın günlü ve mutlu bir yeni yıl dilerim; 2023 kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Yeni yılın bu ilk Pazar günü, kendi tabirinizle yazınıza bodoslama daldığınızdan bahsetmişsiniz. Emin olun zamanın akışı ile ilgili değişen hiçbir şey yok. Bunlar sadece bizim isimlendirmemiz ve günlere göre bir mana ya da anlam yüklememizdir. Evinizde neihayet okuyabilecek bir kitap bulduğunuzdan bahsetmişsiniz, ne kadar güzel bir tesadüf.

    Kitabın size hediye edildiği tarihteki fiyatı ile günümüzdeki fiyatı arasında dağlar kadar fark var değil mi? İşte bu durum bizim nerelerden nerelere geldiğimizin acı bir göstergesidir. Ülkemizin insanları buna layık değil ama, şu anda yapacak bir şey yok. Söz sırası bize geldiğin de bizler de gereğini yapacağız. Aksi takdirde, evde okuyacak kitap bulamayız.
    Yeni yılın tüm insanlığın hayrına vesile olmasını diliyorum.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yılda ülkece huzura ihtiyacımız var, umarım bu yıl o huzur gelir.

      Sil
  4. Kitabı hiç duymamıştım, hoş bir konusu varmış. :) Kitaplar iki yıl öncesine göre bile çok arttı. İndirime girmedikçe alamıyoruz artık. :/

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel ya işte blog arkadaşlığı böyle birşey. :)

    YanıtlaSil
  6. eren biriciklerimizden yaaa :)

    YanıtlaSil