kaç çeşit insan..

 

Kızım geldi bu hafta sonu için. Ayrıca keyfim yerinde. Yeni bir iş arayışı içerisinde kendisi. Çalıştığı yer oturduğu yere çok uzak ve iş biraz hafif geldi ona. Yeni nesil genç insanların bu daha iyisi olsun anlayışına hayranım. Neden olmasın ki?

Biz ellili yaşlarını yaşan nesil /hadi genelleme yapmayayım/ insanlarının çoğunluğu, daha çok kabullenmeye, kurallara nedensiz uymaya ,hakkımız yense de içimizden homurdanmaktan başka bir şey yapmamaya koşullu gibiydik. Evden başlayıp, okullarda devam eden bir disiplin içinde büyüdük,küçüklere sevgi ,büyüklere saygı düsturumuzdu. Sebatkar olmak iyi bir şeydi; girdiğimiz işte emekli olana kadar çalışmak; evlenince, mutlu mutsuz, bir yastıkta kocamak gibi..Kendimizden çok elalem önemli idi.

Sanırım biraz benden huy almışlar evlatlarım. Kendi yollarında cesur adımlar atmakta ısrarcı olabiliyorlar.Bazen bu ana baba için üzücü, iç acıtıcı oluyor buruk tatlar bırakıyor.Öyle olsa da her zaman kendi kararlarını uygulamalarından yanayım genç insanların. Yeter ki yanlarında iyi insanlar olsun.

/Takvim yapraklarından bir alıntı yapayım bu sabah./ 

Anton Çehov 'a göre üç çeşit insan varmış,tabi yaşadığı zamana göre ,değerlendirmiş Usta Yazar;

1-Ekmek gibidir.; Her zaman ararsın,' bazen' bulursun 

 2-İlaç gibidir; İhtiyacın olduğunda ararsın'pek az' bulursun.

 3- Mikrop gibidir; Sen aramasan da olur.Çünkü o seni 'her zaman' bulur.''

Soframızın baş tacı Ekmek her zaman bulunsun, İlaç uzak olsa da hep var olsun, aman amann diyeyim,Mikrop hayatımıza bulaşmışsa yok olup şifasını bulsun.

Güzellikle dolu bir hafta sonu diliyorum..



10 yorum:

  1. Bende mahallenin muhtarlığında 9 sene çalıştım. Az maaş, sigorta yok. Herkes akıl verirdi başka iş bul, sigorta yaptır diye. Ama başka iş vardı, nede sigorta imkanı. Çalışmak lazımdı çalıştık. Evlendim de ayrıldım. Sonraki çalışanlar benim kadar uzun süre çalışmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekmek parası için her işte çalışılıyor işte. Adil bir çalışma düzeni olsa keşke. Muhtarın sigortasız eleman çalıştırması yanlış başta. İyi ki çıkmışsınız.

      Sil
  2. İş konusunda seçici olmak gerek bence de. İnsan ömrünü sevmediği işte heba etmemeli, çünkü sabır denen şey kalmıyor. İnsanlar sustukça iş koşulları da hiç düzelmiyor, nasılsa çalışacak birini bulurum diyor iş verenler. 30lu yaşlara geldim hâlâ kafama uyacak, içime sinecek işi arıyorum. Sevmediğim bir yerde 4 ay çalışmıştım, anksiyete ve baş ağrısı tavan yaptı bende. Sağlık daha önemli, zaten insan mutsuzsa başarılı da olamaz. Kızınız da gönlüne göre iş bulabilir İnşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygu umarım sende severek çalışacağın bir işe girersin. Sadece para kazanmak için çalışmak mutluluğu engelliyor. Tecrübe ile sabit.

      Sil
  3. Çocuklarımızın nesli hayatlarını bizden oldukça farklı düşüncelerle sürdürüyorlar ve kararları da bağlı olarak bize göre cesurca oluyor.
    Yolları açık olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her nesil bir öncekinden farklı ama yeni nesil bambaşka bir dünyada yaşadığı için kurallarını onlar koyacak ve umarım bizden kat be kat güzel bir düzen içinde yaşayacaklar. Şimdi olmasa yarın.

      Sil
  4. Merhabalar
    Anton ÇEHOVA'nın insan tiplemesi ile ilgili yaptığı tanımlama, günümüz için de geçerlidir. Yeni nesil insanların kendine göre elindekinden daha iyisini arama girişimi bence de takdir edilecek bir davranış. Bu bir girişimci ruhudur. Ben de maalesef yukarıda açıkladığınız hayatı yaşayanlardanım.

    Genç neslin kendi kararlarını uygulamaları çok güzel, ancak yanlarındaki insanların ekmek gibi, ilaç gibi insanlar olduğu sürece bir sıkıntı yok.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençlere güveniyorum, bizden daha iyi yaşayacaklar, umutluyum.

      Sil
  5. Çehov nokta atışı tespit yapmış resmen, günümüzde heryer mikrop kaynıyor ama olsun. :)

    YanıtlaSil
  6. cesur girişimci olmak iyi tabii :) çehov çok tatlı sölemiş :)

    YanıtlaSil