Terliklerin sırrı..

 

Geçtiğimiz yıl yani 2022 yılında güzel memleketimin ,daha önce görmediğim pek çok ilinin havasını teneffüs edip, suyunu içtim, yemeğinin yedim. Yolundan geçtiklerimi saymıyorum.Kendime göre baya yer gezip gördüm . Biraz da baba mesleğinden dolayı görmediğim fazla il kalmadı, inşallah onları da görmek kısmet olur.  Bu güzel iller içerisinde şaşırtanlar oldu ,ummadığım kadar güzel bulduğum  oldu, hayal kırıklığı yaşatan oldu ama hepsi de kendine özgü güzel yerler. Bir kere ülkem güzel, verimli, pek çok şey yapılabilecek, üretilebilecek  bereketli topraklara sahip, tarih kokuyor,bir çok medeniyetler gelip geçmiş, çoğunun hatırası bizlerin ziyaretine açık, şaşkınlık içinde bırakıyor bizi. Doğa harikaları var, insanı kendinden geçiren doğa harikaları apayrı güzellikte. Dağlar, göller, nehirler hepsi ayrı güzel..

 Yeter ki kıymet bilelim.. 

Gittiğim yerlede ilginç hikayelerle, yaşanmışlıklarla karşılaştım. Bunlardan birinden bahsetmek isterim. Yukarıdaki fotoğrafta  gördüğünüz üzerinde terlikler,ayakkabılar asılmış ağaç Amasra'da Fatih Camiinin hemen karşısında. Altına bir bank konmuş, gelip geçen dinlensin diye. Ağacın olduğu sokakta bizi yine fotoğrafta gördüğünüz köpek  karşıladı/daha önce bahsetmişimdir/ köpek korkusu olan biriyim buna rağmen bu köpek hiç ürkütmedi beni. Sevimli bir şey hemen poz vermelere geçti''bakın eserime '' der gibi. Bu sevimli köpek Amasra'da sokakları dolaşırken evlerin önünde bulduğu terlik,ayakkabı ne bulursa getirip bu ağacın altına bırakıyormuş. Mahalleden bir ev sahibide bu terlikleri bu ağaca asmaya başlamış, gelip geçerken belki sahibi bulur diye. Tabii ki böyle bir şey olup da terlikleri almaya gelen olursa bizim sevimli havlayıp duruyormuş. Kimbilir neden böyle bir vazife edinmiş sevimli köpek.  Bunu bilmiyoruz ama Amasra 'da Fatih Camiisine gelenler,hemen karşısındaki ağacın etrafında, mutlaka bu köpekle karşılaşıyorlar..

Bir de Amasra resmi bırakalım. Amasra'ya ikinci gelişim,ilki İlkbahar mevsimindeydi,bu sefer Sonbahar ziyareti oldu. İlkbahar ziyaretini tavsiye ederim. Şu aralar liman çalışması varmış, gemi seyahatine de uygun gelecekmiş Bartın'a bağlı olan bu güzel ilçemiz.


9 yorum:

  1. Köpek ve hobisi çok hoşmuş. Ama asıl hoş olan o terlikleri sahipleri gösün diye meseleyi kendine dert edinen kimse. Ama ağaç o kadar dert edilmemiş demek ki. Bağrına saplanan onca çivi! :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya evet ağaç biraz delik deşik olmuş:(

      Sil
  2. Amasra görmeyi çok istediğim yerlerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşanılası yerlerden. Hele giderken geçilen bir yol var, iki tarafı ağaçlıklı tıpkı yeşil bir tünel gibi, şahane.

      Sil
  3. Günaydın 💐 iyi seneler.
    Ne kadar ilginç... Ve ne güzel mantık. Terliği ağaca asıp sahibi görsünde alsın.... Kopekcik de pek tatlıymış.☺️
    Ülkemizi çok seviyorum ve çok daha gelişmesini diliyorum.... Hem memleketlerine hem de insanlarımız çok güzel...
    Gezmek gibisi yok.
    Selâmlar.

    YanıtlaSil
  4. Ayyy köpeğin hikayesine çok güldüm. :) Koleksiyoncu ruhluymuş demek ki hayvan. :D

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.
    Bazı köpeklerin evin dış kapısında bırakılan ayakkabı, terlik vs. alıp inine götürdüklerini biliyorum. Ancak buradaki köpeğin topladığı terlikleri bu ağacın altına getiriyor olması çok ilginç. Demek hayvan içgüdüsel olarak bu işin böyle olacağını ve çok iyi bir iş çıkarttığını sanıyor olabilir. Çünkü halinden ve yaptığı işten gayet memnun görünüyor.

    Köpeklerden korktuğunuz zaman bedeniniz değişik bir kimyasal salgılıyor ve o salglamanın kokusunu köpekler çok iyi almakla birlikte korktuğunuzu da anladıktan sonra size saldırabilirler. Korkmamaya gayret edin.

    Amasra, Bartın iline bağlı bir ilçe olarak biliyorum, yanlışım varsa düzeltin lütfen. Böyle deniz kıyısında küçük şirin bir ilçede yaşıyor olmanın keyfini Amasralılar bilir.

    Bu güzel ve keyifli paylaşım için teşekkür eder; kaleminize ve emeğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil