Kış Bitti Müjdesi Veren Gün ,Bugün..

 

Erbain 21 Aralık-30 Ocak arasındaki kırk günlük süreye verilen isim. Arapça bir kelimedir, kırkıncı anlamına gelir. Zemheri de derler, aşırı soğukların olduğu dönemdir hatta 18 ocak günü kış mevsiminin en soğuk günü sayılır. Ülkemizde de en soğuk mevsim Aralık, Ocak ve Şubat aylarıdır ve bu dönemde hava sıcaklıkları genellikle 0 'ın altına iner. Gerçi Istanbul' da bu kadar soğuk görülmese de buranın soğuda ayrı üşütür yaşayanlarını. Kuru değil nemli bir soğuktur hele o karayelli rüzgarı ile birlikte fenadır. Onca güzel günle geçen kış tabii ki soğuk yüzünü de gösterecek. Soğuk olunca eve kapanma dönemim başladı, bu havalarda yürüyüş hiç bana göre değil. 
 Televizyon karşısında oturma günü bugün.Dün izleyemediğim , şu aralar en sevdiğim dizi '' Güzel Günler'' i izlemek üzere çay demlenip yanına da  muzlu kek pişirdim. Ecem Erkek ve Binnur Kaya yüzümüzü güldürüyorlar bu dizi de tabii ki diğer oyuncularda. Bu tip aile dizileri daha fazla olmalı.
 Tarifini de paylaşayım, belki denemek isteyen olur;


 



7 yorum:

  1. Güzel Günler, benim de favorim. :)

    YanıtlaSil
  2. Tarif için teşekkürlerrr.
    Yeni başlamadı mı kış ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. takvime göre bitti bitiyor, aralık ocak geçti kaldı bir şubat:)

      Sil
  3. oooo muzlu kek mi teşekkürler, kekle ne olsa izlerim yani :)

    YanıtlaSil
  4. Mehtap dediyse doğrudur :)) Bursa'ya da kar hep Ocak son hafta Şubat ilk hafta yağar, bu hafta yani.. Ama bakalım bu sene tutacak mı sözünü.. Bizim buralarda ne yazık ki kış Mart ortası hatta Nisan'a dek sürüyor hatta paskalya bayramıyla ilişkilidir derler, paskalya erkense o sene kış erken biter, geçse uzun sürer gibi... Tutuyor o da ilginç bir şekilde. Kocakarı ilaçlarına, bizden önceki atalarımızın mevsim bilgilerine inancım sonsuz..
    Muzlu keke özendim yapacağım, tüm malzemeler var ama mahlep yok.. dur bakalım bulabilir miyim göreceğiz. Teşekkürler tarif için!

    YanıtlaSil