Manzara seyir..

Karşıda Sedef  Adası Çınarcık'ın tepeleri ile birleşmiş ,mavinin her tonu arada pembeler, sarılar, turuncular var. Denizi gören manzaramı tek bozan şey, sahilde yükselmekte olan yeni inşaatın yukarı doğru uzanmakta olan koyu renkli demir çubukları ve gece gündüz hızla çalışan,katlar çıktıkça boyu yükseltilen iki koca vinç. Her sabah bakıyorum, deniz manzaramın son kalan kısımlarını da kapatacak bu binalar  acaba kaç katlı olacak?


 *Sisli bir sabah. Klasik İstanbul sisli günleri başladı anlaşılan.   Martılar karşı damda pusmuşlar, bekleşiyorlar kıpırdamadan, uyuyorlar belki daha. Geçen kış kırmızı ondulün kaplı çatı baharda yenilendi ,şimdi mat koyu füme rengi  kaplaması ile pırıl pırıl duruyor manzaramızda. Martılar gelmesin diye ipler CD ler falan taktılar ama onlar yine yerleştiler yeni dama.  İzlemeden durmamız mümkün değil , tam karşımızdalar martı komşular:) 


*SİS; yatay görüş mesafesini 1 km. altına indiren ,Stratus bulutunun/alçak yerlerde bulunan gri bulutlar ana bulutgillerden/ yerde ya da yere yakın yerde olmasıyla da açıklanabilen bir hava olayı. Yere inen su buharının donarak küçük kristal ve su damlacıklarının yoğunlaşması ile  bulutların etrafımızı sarması. Beyaz bir dünya haline bürünme ..

İşte bugünler sisli Istanbul günleri. Ayrı bir sihri var sisli havanın. 

Hava soğuk değil o kadar, şu an doğalgazı tüm gün değil , sabah ve akşam yakıyoruz. Gündüz kapalı. Ona rağmen sekiz yüz doksan yedi lira geldi. Bin lira da gelebilir, daha soğuk, Karayelin Istanbul' u buza kestiği havalar başlayinca. Şu aralar sadece sis ve güneş var. 

Neyse maaşlarımıza yüzde 25 zam yaptılar, sonra bir 5 puan daha arttırip yüzde 30 a bağladılar. Ama belli olmaz belki yarın bir 5 daha olur !

Rahatça öderiz gelen faturaları!?






 

7 yorum:

  1. 1500 tl lik doğalgaz faturam var. Faturaya baktıkça içim yanıyor, biraz ısınıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yenisi gelmedi, ben de o civarda bekliyorum 😕

      Sil
  2. Benzeri bizim evin başına geldi. Fotoğraflarınızda aynı şey söz konusu. Yapılarda eğime göre nizam diye bir şey olmadığı gibi bitişik nizam söz konusu. Ve öyle garabet bir planlama ki 1 cm² deniz görünmesin.
    Safranbolu evlerinde hiçbir ev diğerinin önünü, manzarasını kapamamış. Tüm evler mutlaka bir tarafından güneş görüyor. Kaç yıl sonra insan hakları göz göre göre gasp ediliyor, başka bir şey değil :(
    Pahalılıksa had safhada. Böyle devam ederse Afrika'daki açlık kapımızda...

    YanıtlaSil
  3. Yapılaşma berbat halde ilçemizde ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  4. Bu aralar bloglarda fatura derdi okuyorum. kişisel ihtiyaçlarımızı bile yeterince karşılayamıyoruz inşallah bu sene her şey daha güzel olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sadece faturalar artsaydı keşke, zam üstüne zam geliyor neye şaşıracağımızı şaşırdık.

      Sil
  5. anadolu yakasında evet binalar manzaranın estetiğini bozuyor.

    YanıtlaSil