Günler Zaten Güzeldir,

'Çirkin olan bizim hislerimiz'' Okuduğum Ahmet Ümit kitabından bir cümle. Kahinlerin prenslere verdiği öğütlerinden. Doğru değil mi?Her gün harika renklerle doğuyor, içimize dönmeden bakarsak dünyaya ,her gün muhteşem renkli bir gökyüzü , güneşli, yağmurlu ,karlı , sisli, rüzgarlı çeşit çeşit doğa oyunları. Hele ki son günlerde güneş öyle  kavuşma anları yaratıyor ki renkler inanılmaz güzellikte, her an değişe değişe karanlığa ulaşıyor gün. Aynı şey sabah gün doğumunda da var, pamuk şeker gibi pembeler , süt mavileri ,bakmalara doyulmaz bulutlar. Ama işte iç dünyamız iyi değilse günü de yaftalıyoruz;

'' bu nasıl gün'' falan diye. Ruhumuz ,zihnimiz olumlu düşüncelerle, güzel duygularla dolu olabilse günler hep güzelliği ile görünecek gözümüze. Söylendiği kadar kolay değil bu insanlar için. Ne kadar olumlama yapmaya çalışsak da etrafımız ,yaşanılanlar, ilişkide bulunduklarımız buna müsaade etmiyor olabilir.

Bu günlerde bu konu üzerine ,pek yapmadığım bir şey üzerine bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.  Duygularımızı özgürleştirme ile ilgili. Şimdiye kadar ilgimi çekmeyen belki de ihtiyacım olmayan konular bile olabilir. Bakalım ne derece devam edebileceğim, neler öğreneceğim. Yaş kemale erse de hayatın öğretecekleri bitmiyor, bizim de tedbir almamız varsa öğrenmemiz gerekenler, ders almaya devam etmemiz lazım demek . Böylece hayatın renkleri daha net görünecektir, eminim..

12 yorum:

  1. Yeni şeyler öğrenmek gençlik iksiri bence :)

    YanıtlaSil
  2. Arada sıra, hatta sık sık düşünürüm, doğa ve dünyadaki diğer canlılar insansız da pek güzel olurmuş. :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Öğreneceklerimizin de öğreteceklerimizin de sonu yoktur. Mezara kadar devam edecek. Her yeni öğrendiğimiz bir bilginin bizleri ne kadar mutlu ettiği ve heyecanlandırdığı tartışılmaz bir gerçektir. Öğrenmenin yaşı da olmaz.

    İnsansız dünya gerçekten çok güzel ve temizdir. Dünyayı pisleten de çirkinleştiren de bizleriz. Ahmet Ümit çok doğru bir laf söylemiş.
    Kaleminize, yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrenmenin sonu yoktan gerçekten hem dünyayı hem insanları tanıyamadan gelip geçiyoruz galiba buralardan. İyi iz bırakabilirsek ne mutlu bize.

      Sil
  4. Ahmet Ümit'e bende yeni başladım. Yazım tarzı, konu işleyişi, konuyu dallanıp budaklandırmaması vs güzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oturabilsem bir günde okuyabileceğim kadar sardı beni kitap ,masal severim .Size de iyi okumalar.

      Sil
  5. Son dönem ülke gündemi, yaşananlar, gelecek kaygısı her günü kötü hissettiriyor haliyle. Ama bir biçimde olumlu düşünmeye çalışmak gerekiyor sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu aralar bunun için aşırı mesai harcıyorum, evdeki olaylar da bunu gerektiriyor bazen:)

      Sil
  6. Yeni şeyler öğrenmenin keşfetmenin bir güzelliği var. :)

    YanıtlaSil
  7. tabisiii her gün her sabah güzel hele de ağaçları görünce :)

    YanıtlaSil