bizim buralar..

Günaydın, yine sabahın sekizi, günlerden pazar,etraf sakin mi sakin, hava da yine nefis.  Ocak ayında kombinin yanmadığı gün hatırlamıyorum ama bir kaç gündür kaloriferleri akşam bir kaç saat hariç yakmak gerekmiyor. Tabii evimizin güneye bakması tüm gün güneş alacak şekilde konumlanmasının bunda etkisi var, ama ocak ayında hiç bu şekilde güneşle ısınmamıştı ev hatırladığım kadarı ile. Tabii ki bu gelen doğalgaz faturaların etkilememiş, bu ay  ;dokuz yüz bir lira fatura geldi. 
Günün güzelliğini kendimizi dışarı atıp bol bol yürüyüş yaparak  arada sevdiğimiz yerlerde çay molaları vererek değerlendiriyoruz.
Yakacık en sevdiğimiz yerlerden .Bu cümlenin sonunda ya da içerisinde ''değişmeyen'' kelimesini de kullanacaktım ama sildim. Değişim ancak eskisine göre daha düzenli ve estetik, daha bir gelişmişlik getiriyorsa olumludur. Oysa Yakacık'ın en güzel yeri öylesine duruyor. Mesela şu telefon kulübesi anıt sayılabilecek bir çınar ağacının dibinde. Bir zamanlar  bu çınar ağacının dibinde, tatlı su akan bir çeşme var. Buraya çay içmeye gelenler bidonları ile gelir ve meşhur Yakacık suyundan bidonlarını doldururlardı/k. Şimdi çer çöp dolmuş, çeşme de musluksuz, kapalı. 
Hava öyle güzel ki moral bozup olumsuzlukları görmeyelim ,diyerek yolumuza devam ettik. Çay bahçesinde kış nedeniyle kaldırdıkları bahçe masalarını tekrar yerleştirmişler, biz de kenarda bir yerde oturup, gökdelenlerle dolu olan Kartal ve az ilerde görünen Pendik manzaraları eşliğinde buradan başka bir yerde zor yiyebileceğiniz lezzetteki lahmacunlarımızı yedik, nefis çayımızı içtik. Ustasının eline sağlık.


 güzel duygularla geçireceğiniz bir pazar günü diliyorum..

10 yorum:

  1. Evet havalar fena ılık gidiyor. Bir taraftan faturalar açısından mutluyuz da bir taraftan seneye ekinler hiç olmayacak sanırım .

    YanıtlaSil
  2. İlk fotoğrafa bayıldım, ben kışı hiç sevmem ama son birkaç senedir öyle kurak gidiyor ki, kış kışlığını yaz yazlığını bilsin diyecek noktaya geldim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kışı severdim ama yaşla beraber değişen pek çok zevkim gibi mevsim tercihlerimde değişti:) Yaz yine de daha bir güzel, ama kış olursa.

      Sil
  3. afiyet olsun sonbaharvari kışımızda anılarımıza sıcaklıklar katmaya devam ediyoruz ama inşallah kar geliyordur eli kulağındandır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer yerleri bilmem ama İstanbul'un karsız geçen kışları olur, anormal sayılmaz. Dağlara , şehrin çevresine yağsın şehir içi eziyet oluyor.

      Sil
  4. Su akan çeşmeleri kurutmayı başarmış insanoğlu! Bizim eski evin sokağının ismi Şerif Bey Çeşmesi sokaktır. Adını veren çeşme dediğin gibi çeşmesi olan ama suyu akmayan bir çeşmeydi...illa ki bir de içine çöp koyarlar! Ne kötüsün insan ya...sonuçta tarihi bir eser...çöp koymaya hiç mi utanmıyoruz? Senin faturan iyiymiş ben Ankara'dayım ya 1.770 geldi! İtiraz da edemiyorsun bir halta yaramaz biliyorum kös kös ödüyorum..güneşli günlerde kombiyi kapattığım halde:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1770 Tl de çokmuş baya:( İnsanlarımıza kolaylıklar diliyorum, hepimize.
      Çeşmeler , su kuyuları o kadar çoktu ki Kartal'da. Hepsi kurudu/tuldu. Bu kadar betonlaşma olursa su dayanmaz kaçar gider.

      Sil
  5. Ayy bizim fatura henüz gelmedi acaba kaç tl günahımız var. :)

    YanıtlaSil
  6. sahilde ve ormanda yürüyüş yapmak ne mutluluk yaa :)

    YanıtlaSil