gezegenlerden jüpiter..

 

Komşu mahalle de böyle güzel bir park olduğunu bilmiyormuşum. Pek oralara kadar yürüyemiyoruz. O mahalle yokuşta kalıyor , bizim güzergah sahil tarafı, düzayak. Parkın içine  güzelde bir kafe açılmış Belediye tarafından. Yeni açılan bu kafeteryalara gezegen isimleri verilmiş, buradakinin ismi  sistemin bilinen en büyük gezegeni ;Jüpiter. Gayet güzel, temiz , yeni ve ucuz. Dört TL ye çay nerede içilir artık bilmiyorum. Kartal'da üç adetmiş bu kafelerden .Genelde çay bahçeleri, kafeler deniz kenarına açıldığı için , mahalle içlerinde, apartman aralarındaki boşlukların da bu şekilde değerlendirilmesi güzel olmuş. Sonuçta ilçe denize doğru değil kuzey tarafa, içerilere doğru gelişmekte. Herkes de her yürüyüş istediğinde ya da azıcık hava almaya ihtiyacı olduğunda sahile koşacak değil sonuçta içeri kısımlarda nüfus fazlalaştı, yeni mahalleler oluştu,lazım böyle sosyalleşme alanları, parklar, yeşillikler. Hele ki betonlaşma ,yapılaşma bu kadar fazlalaşmışken ilçede.

 Bol muhabbetli bir buluşma oldu , kendi gürültümüz bize yeterken, yan masada sekiz yaşına basan Pamuk Prenses kıyafetli küçük bir kızın doğum günü kutlanıyordu. Önce  balonları şişirdiler,kenarlara konsepte uygun afişler astılar, anne ve yakınları getirdikleri mamaları mutfağa bıraktılar, servis orada hazırlandı. Fakat biraz gürültü artınca pastalarını kesmeden önce biz kalktık, mor kıyafetli pamuk prenses arkadaşları ile koştururken anneler pasta öncesi börek çörek tabaklarının tadına bakmaya başlamıştı. Doğum günleri daha çok çocukla, daha çok eğlenceli, gülmeli, şarkılı, neşeli ,oyunlu olmalı kesinlikle. Kuru gürültülü değil asla.

Dönüşte yürüyelim dedik, usul usul yağan yağmurun altında yokuş aşağı güzel yürüdük annemle, biraz muhabbet, biraz dedikodu yol nasıl geçti anlamadık. 

Bir gün daha sona erdi. 

5 yorum:

  1. Ne güzelmiş kafenin ismi bana başka bir diyara kaçış hissi verdi. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet enteresan isimler,diğerleri de Merkür ve Satürn müş:)

      Sil
  2. Manzaranız da bu ise pek bir güzelmiş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzel gün batımları mahallenin sahilinden izlenebilir ,Kartal sahili şahanedir, resim çekmeyi seviyorsunuz aklınızda olsun İstanbul'a geldiğinizde:) Bu manzara da evimizin alt yolundan..

      Sil
  3. belediyenin kafeleri ne güzel yaa severim, beltur :)

    YanıtlaSil