haftalık..

 

 Bu hafta annemle başladı, önce doğum günüydü kendi aramızda kutladık. Poğaçalar ondan , kurabiye ve pasta benden:) Torunları ve kardeşim gelemediyse de kalpler bir olsun dedik, malum mesai ve okul günü herkes işinde gücünde. Ertesi gün annemin sarı nokta tedavisi için gözüne yapılacak enjeksiyon için bu kez hastane de bir araya geldik. İkinci iğnesini de oldu sağlıkla şükür. Sarı nokta göz hastalığını önce babamda duymuştuk. Şimdi annemde de ortaya çıktı. Sarı nokta makula dejenerasyonu ,bir çeşit retina hastalığı. Gözdeki makula denilen bölgenin bozulması ile ortaya çıkan bir göz hastalığı. Kuru ve yaş sarı nokta diye ikiye ayrılıyor. Babamda iğne tedavisine ihtiyaç olmadı, hatta son kontrolde ilerlemesi durmuş. Ama annem 3 kez enjeksiyon olacak . Bir de bununla ilgili vitaminler varmış. Başımıza geldikçe dertler ve neşeler, neler öğreniyoruz neler.. Tüm hastalara şifalar diliyorum. 

***

Yarım kalan yazıma devam edene kadar cumartesi oldu, kızcem geldi güzel havadislerle evimiz canlandı, hareketlendi. Bu gün yine yazamam başka vakit bulup. Benim için sadece sabah saatleri sakin geçiyor, diğer zamanlar bir koşturmaca çoğu zaman da düşününce boş bir telaş olduğunu anlıyorum ama yine de öyle oluyor. Herkes kendi zamanını yaşarmış, benimki de bir garip telaş işte.

***

Bu hafta havalar soğuyunca dizi  seyretmek keyifli oldu. FAUDA nın 4. sezonu yayınlanmış ,onu izledik. BEHZAT Ç. nin  yeni serisi  ÇEKİÇ ve GÜL 'ün son bölümü ile finale erdirdik. Biraz aksiyonu gerilimi bol dizilerle geçti bu hafta . Toplumca alışkınız artık gerilime, dizilerde yadırgamıyoruz. Bu haftasonu bazı olumlu bazı olumsuz eleştiriler alan ŞAHMARAN isimli diziye bir bakacağız. Beğenirsek tamamını izleriz, yoksa yarım kalanlar arasına katılır.

******

Güzel bir hafta sonu olsun, keyifli, neşeli, muhabbetli,aşklı meşkli..



8 yorum:

  1. Sevgili Mehtap,
    Annenize nice sağlıklı yeni yaşlar diliyorum. :)
    Sarı nokta bizim evin de konularından annemde kuru tip var, enjeksiyon yapılmıyor, vitamin vs idare ediyor.

    YanıtlaSil
  2. İyi ki doğmuş anneniz, ve geçmiş olsun, ben de bir komşumuzdan duymuştum sarı nokta hastalığını, ama onunki bir hayli ileri seviyedeydi, kitap okuyamadığından sık yakınırdı... Diziler aksiyonlu ama bizi ülkede yaşam dizilere taş çıkartmıyor desek yalan olur. Keyifli haftalar olsun, böyle toplu yazıları çok seviyorum okumayı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, sevgiler.. annemde çok sever okumayı ,ondan biraz sıkıntı duyuyor ama tedavisi olan dertler olsun diyelim..

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun, babamda da var sarı nokta hastalığı. Tüm hastalarımıza acil şifalar..

    YanıtlaSil
  4. annenize mutlu yaşlar ve tabii geçmiş olsun :)
    Behzat güzel ama eskisi bir başkaydı bence. o bölümlerindeki tadı alamıyorum artık...

    YanıtlaSil